lördag 27 maj 2017

fredag 26 maj 2017

FOTO 146 BAKSIDA (EGET TEMA 4)Även i baksidan kan det finnas skönhet.

Mina inlägg brukar oftast vara ordlösa men idag vill jag skriva lite till er. (eller är det kanske till mig)
Livet har en baksida och det tror jag att vi alla håller med om. 
Under flera år (2-3)  hade jag gått och känt mej konstig i kroppen. Inget direkt att ta på men det var nåt fel kände jag. Jag var hos läkare, tog prover, undersöktes men jag var frisk, ingenting pekade på ohälsa. 
Så vardagen fortsatte men till slut tog allt det konstiga i kroppen över. 
Jag skrev upp alla konstigheter i kroppen ( en halv A4 sida) och hamnade hos en mycket förstående läkare som genast remitterade vidare till sjukhuset. 
Under en period av olika undersökningar började min värld sakta krackelera och jag fick se en ny sida av tillvaron. Och så kom det stora raset i höstas efter att två läkare gjort samma bedömning. Allt det konstiga i kroppen kallas ALS bulbär pares. Nu får jag se en annan sida av livet och jag gör allt för att hitta skönhet även i den sidan också. 
Den här fotoutmaningen betyder så mycket för mig. Varje bild jag levererar är ett bevis för mig själv att jag inte tänker ge mig. Ibland är det en kamp att orka hålla kameran stadigt  när armarna blir svagare och benen inte riktigt vill bära att stå på. Men varje bild och varje inlägg är en seger för mig. 

Orden i min  header är min ledstjärna; att inte låta mörka tankar ta över utan istället tända ett  ljus. Eller att hitta skönheten i livets baksida. 

Varför skriver jag detta frågar jag mig själv. Jag har, hör och häpnat, känt skuld inför att vara sjuk, att känna kroppens svaghet. Jag som alltid har varit den starka är nu den som är svag och behöver hjälp och stöd. Men även i svaghet kan det finnas en styrka. Kan mina ord ge någon annan styrka att orka med dagen idag och framöver, betyder det allt för mig. 

Med önskan om en riktigt skön helg.

Kram och alla ni som kommenterar mina bilder: 
TACK 
det betyder så otroligt mycket. 💓

torsdag 25 maj 2017

FOTO 145 BLÅÖGD (30)


Ett av konstverken i sinnenas trädgård vid Ånge camping. 

Jag hoppas att ni ursäktar att jag inte har varit inne och kommenterat era bilder på ett tag. Ork och tid har inte funnits men jag hoppas att jag kommer ifatt snart. Jag längtar efter att titta runt hos er alla. 

Trevlig helg till alla och nu har jag faktiskt hunnit titta in hos de flesta av er. Det är alltid lika kul och inspirerande.